Biografia

txenia

La Txenia és una jove artista nascuda als Pirineus de Catalunya. Des de ben petita s’ha mostrat com una persona amb una sensibilitat molt especial, qualitat que ha sabut convertir en música. Pretén arribar a tot aquell qui gaudeixi de música atrevida, conceptes nous i experiències diferents fent música crítica, amb valors i risc.

L’any 2020 va publicar el seu primer EP : “Prisoner”, que va donar peu a un nou projecte musical independent que busca experimentar amb els sons sense límits ni fronteres. Txenia emociona amb lletres profundes que fan reflexionar, combinades amb sons indies i electrònics, sense oblidar la presencia de guitarres i instruments orgànics com a elements de fusió.

És un concepte musical nou on cadascun dels sons que apareixen en cada cançó significa un sentiment o un motiu, amb l’objectiu d’arribar al fons de les persones. Les lletres parlen de conceptes profunds com ara l’existència, l’amor i les creences adquirides.

Aquest projecte està produit juntament amb Sergi Perez Berk, popular per els seus treballs de producció en grups com OBK, la UNION i Berk and Virtual Band. Un referent del nostre país amb un ampli ventall de discografia electrònica i chill out.

El llançament del seu primer EP va conicidir amb l’esclat de la pandemia mundial i això va fer que el projecte s’aturés durant més d’un any. Ara, però, Txenia ha tornat més forta que mai amb ganes de mostrar al món les noves cançons que conformen el seu renovat projecte, que es presenta amb un component sorpresa important: és en català.

“Els sons fora del seu context es transformen en noves melodies i meravellosos riscs”